Barski gimnazijalci od sjutra na Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci

Šampion državnog prvenstva Školskih sportskih igara Crne Gore u odbojci, Gimnazija „Niko Rolović“ iz Bara sjutra putuje za Beograd, gdje će do 29. aprila igratii na Svjetskom školskom prvenstvu, čiji su organizatori Međunarodna školska sportska federacija i Savez za školski sport Srbije.

Na prvenstvu učestvuje 28 muških i 27 ženskih ekipa, a barski gimnazijalci koji predstavljaju Crnu Goru, u grupi su sa Austrijom, Italijom i Luksemburgom.

U ekipi, koju predvodi profesor Lazar Macanović nalaze se: Vuk Ćulafić, Nikola Rabrenović, Balša Milatović, Matija Matković, Nikola Đurović, Lazar Pupović, Jovan Drešić, Ivan Martinović, Dario Karanikić i Aleksandar Smolović.

U delegaciji su još sudija Nemanja Radivojević, delegiran od strane Odbojkaškog saveza Crne Gore i predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, profesor Budimir Vukićević.

„Gimnazijalci iz Bara su zaslužili učešće na Svjetskom prvenstvu osvajanjem titule šampiona na državnom prvenstvu Školskih sportskih igara. Nadam se i vjerujem da će Barani dostojno reprezentovati crnogorski školski sport u Beogradu. Veliku pomoć u organizaciji putovanja i boravka naše ekspedicije u glavnom gradu Srbije imali smo od Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, koji uvijek podržavaju školski sport i učenike iz svog grada. Pored Opštine Bar, podršku su nam pružili iz ovog grada i Vodovod i kanalizacija, Sportsko-rekreativni centar „Topolica“, Bar gradnja i zaljubljenik u odbojku Lesli Batler, a nije izostala ni pomoć i podrška našeg partnera Crnogorskog olimpijskog komiteta“, rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza profesor Budimir Vukićević.

Foto: Crnogorski školski sportski savez

NIKŠIĆ PROGNOZA