„Ajkule“ protiv Grčke za 5. mjesto na EP

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore večeras završava nastup na Evropskom prvenstvu. Igraće za peto mjesto, a rival je aktuelni svjetski vicešampion Grčka (18.30).

I “ajkule” i Heleni su lako pali u četvrtfinalu – naša selekcija je glatko poražena od Italije, dok je od Grka bolja bila Hrvatska.

Grci su u prvom meču za razigravanje od 5. do 8. mjesta savladali Srbiju, a Crna Gora opravdala ulogu favorita protiv Njemačke.

“Sastali smo se s Grcima u četvrtfinalu u Fukuoki, u pitanju je aktuelni svjetski vicešampion koji ovdje nije na nivou tih izdanja sa SP. Sredina je sezone, vjerovatno su i svi pomalo umorni, ali možemo da kažemo da je Grčka pokrivena na svim pozicijama, čak i pojačana Vlahopulosom u odnosu na Fukuoku”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora želi pobjedu za kraj.

“Za nas je izazovan meč za peto mjesto protiv vrhunske ekipe i sigurno prilika da probamo da je pobijedimo i da kroz ovu utakmicu ostvarimo određeni napredak, jer ovakvi mečevi sigurno mnogo znače”, dodao je Gojković.

“Ajkule” će na Svjetskom prvenstvu, koje počinje 5. februara, u grupi biti sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom.

“Upali smo u tešku grupu, jedinu na turniru gdje su sve četiri ekipe sa ambicijama. Nema puno vremena do SP, svega nekoliko dana ćemo odmarati do početka priprema, a moramo da budemo u pravoj formi već na početku Svjetskog prvenstva.“, kazao je Gojković.

Foto: Albert ten Hove Orange

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA