Abazović: Već smo napravili spektakularan rezultat, sport najbolji ambasador

Premijer u tehničkom mandatu Crne Gore, Dritan Abazović kazao je da je naša reprezentacija napravila već do sada spektakularan rezultat na Svjetskom prvenstvu u košarci.

On se i sam nalazi na Filipinima, kako bi danas bodrio naše momke u istorijskom meču protiv reprezentacije SAD-a.

„Došao sam da bodrim našu reprezentaciju mislim da je ona ostvarila istorijski rezultat. Mi smo već napravili spektakularni rezultat, pobijedili smo države koje imaju ukupno preko 250 miliona stanovnika“, kazao je Abazović.

On je dodao i da meč sa Amerikancima povećava vidljivost cijele naše države.

„Mala Crna Gora je toliko povećala svoju vidljivost, ušli smo u drugu fazu, čeka nas uvijek prestižan meč sa Amerikancima. Mislim da je to za naš visibility svjetski toliko značajno, s obzirom da će taj meč biti posebno gledan. Volio bi da momci uđu bez ikakvog pritiska, već su napravili sjajnu stvar, i mi samo možemo da napravimo još neko iznenađenje još neki spektakl“.

Abazović je rekao da je naša reprezentacija obilježila ovo prvenstvo i da samo tako treba nastaviti.

„U tom kontekstu ja sam kao ko je veliki ljubitelj sporta našao za shodno da dođem da ih podržim, koliko to bude moguće i drago mi je da ljudi na Filipinima, danas sam sreo i predsjednika države, tako lijepo govore o Crnoj Gori. Mislim da smo uradili veliku stvar u ovom dijelu svijeta gdje se za našu državu manje zna. Sport je najbolji ambasador i ništa ne može učinjeti da bude tolka vidljivost kao kroz sport. Zato zaista želim da čestitam i selektoru i stručnom štabu i svim igračima na dosadašnjoj predstavi, bilo je zaista spektakularno, a ove ostale utakmice bez pritiska i nadamo se iznenađenju“, kazao je Abazović.

Foto: RTCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA