U Srbiji razbijena kriminalna grupa

Pripadnici srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 11 članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, prevara, prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila M. T. (1986), B. T. (1982), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove B. T. (1983), H. T. (1993), R. T. (1958), B. I. (1991), D. J. (1956), D. M. (1995), R. K. (1984), S. Đ. (1991) i I. S. (1968), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih djela.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u periodu od 2020. godine do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradenih u zemljama Evropske unije dovozili u Srbiju, i u prethodno obezbijeđenim garažama i auto-servisima prepravljali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemljama EU.

Foto: MUP Srbije

NIKŠIĆ PROGNOZA