Split: U saobraćajnoj nesreći poginuo državljanin Crne Gore

Dva muškarca, državljani Crne Gore i Hrvatske, poginuli su juče na auto-putu u Hrvatskoj između Zadra i Splita.

„Prema rezultatima uviđaja i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se saobraćajna nesreća na auto-putu A1, između tunela „Sveti Rok“ i ulaza u tunel „Ledernik“, dogodila nakon što je vozač automobila splitskih registracijskih oznaka izletio na zemljanu površinu između dvije kolovozne trake“, saopštili su iz Policijske uprave zadarske.

Nakon toga se, kako navode, vozilo nekontrolisano vratilo na traku i zanošenjenjem prešlo cestu i udarilo prednjim dijelom u kamene stijene na suprotnoj strani gdje se odbilo te se nastavilo višestruko nekontrolisano rotirati.

„Prilikom rotiranja automobila, na kolnik su ispali vozač i putnik, 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore, koji nijesu koristili sigurnosni pojas. Od zadobivenih povreda, vozač i putnik su smrtno stradali na mjestu događaja. Policijski službenici u saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom u Zadru, nastavljaju s daljim prikupljanjem i utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja“, saopštili su iz Policijske uprave zadarske.

foto:jutarnji.hr

NIKŠIĆ PROGNOZA