(VIDEO) Sudar vozova u podzemnom tunelu u Beogradu, više povrijeđenih

U Srbiji je na pruzi kod Pančevačkog mosta, u tunelu, oko 18 sati 26 minuta BG voz koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči, naletio na zadnji dio teretnog voza koji je stajao na pruzi i čekao na dalju vožnju. U ovoj nezgodi nije bilo nastradalih, a iz tunela su pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali 13 osoba.

Kako su objavile Infrastrukture željeznice Srbije, mjesto na kojem se dogodila nesreća je veoma nepristupačno, pa ekipe Hitne pomoći nijesu mogle da priđu.

Sudar se, zapravo, dogodio na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

S obzirom na to da se voz sa putnicima nalazio zaglavljen u tunelu, i da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da stignu do povrijeđenih, sve je bilo u rukama pripadnika Sektora za vanredne situacije. Oni su sve putnike zbrinuli i evakuisali su ih kroz evakuacione tunele. Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije rukovodio je akcijom, prenosi N1.

Podsjećamo, evakuisano je 13 osoba, od kojih je nakon pregleda devet pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika.

Na mjesto nezgode izašli su srpski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema riječima Vesića, uzrok nezgode je ljudski faktor, a Željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

Željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge trenutno je u prekidu, a u sudaru vozova pruga nije oštećena, saopštile su Infrastrukture željeznice Srbije.

foto: MUP Srbije

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA