Advokatica: K. K. na ispitivanju izrazio kajanje za ono što je učinio

Dječak K.K. koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je ubijeno deset osoba, izrazio je kajanje za ono što je učinio, rekla je advokatica njegovog oca Irina Borović u izjavi za portal N1.

K. K. je putem video-linka ispitan u svojstvu svjedoka u postupku koji Više javno tužilaštvo vodi protiv njegovog oca Vladimira K. zbog sumnje da je obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja.

Borović je za N1 kazala da je K. K. detaljno ispitivan i da je potvrdio ono što je otac ranije naveo o načinu na koji je čuvano oružje, kojim je masovno ubistvo učinjeno.

„Bilo je apsolutno obezbeđeno. Detalje ne mogu da vam kažem kako je do njega na kraju došao“, navela je Borović.

Ona je dodala i da je dječak ispričao da mu prvi kontakt s oružjem nije omogućio otac, kako se spekulisalo u medijima.

„Danas je izrazio kajanje za ono što je učinio“, istakla je Borović.

K. K. je 3. maja izvršio masovno ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar” koju je pohađao. Tom prilikom ubijeno je osmoro učenika i radnik obezbjeđenja. Jedna djevojčica je preminula nekoliko dana kasnije, pa se konačni bilans žrtava popeo na deset.

Dječak je u trenutku zločina imao 13 godina i ne može krivično da odgovara. On je smješten u zdravstvenu ustanovu, odakle je preko video-linka i ispitan.

Protiv njegovog oca Vladimira K. vodi se krivični postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Foto: 24sedam

NIKŠIĆ PROGNOZA