Živković: Biće dovedena u pitanje nezavisnost Crne Gore, DPS jedina prepreka na tom putu

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Žabljak, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora. 

Konstatujući da je iza DPS-a veoma težak period, ali da je partija sačuvala svoju političku relevantnost isnagu, Živković je istakao da je „pred nama zadatak da kvalitetnu platformu nadograđujemo i da predano radimo na unapeđenju naše političke ponude.“

“Krenuli samo u proces reforme partije i prvi u Crnoj Gori nepsrednim putem izabrali partijsko rukovodstvo. To je najšira demokratija, postavili smo novi politički standard unutar jedne partije. Otišli smo i korak dalje, neposrednim putem birali i opštinsko rukovodstvo, a nakon toga opštinski odbor i tokom ove godine završičemo izbor glavnog odbora”, kazao je Živković.

Živković je istakao da četiri godine nakon promjene vlasti u našoj državi politika DPS-a vraća povjerenje i kreće u proces rehabilitacije.

“Nećemo dozvoliti da se oni koji su došli na vlast obračunavaju sa Crnom Gorom. Razlog njihovog zajedništva nije razvoj Crne Gore i Žabljaka, već DPS, kao neko ko i dalje ima kredibilnu snagu da se suprostvavi njihovim interesima”, navodi Živković.

On je podsjetio da Žabljak u susret proslavi Dana nezavisnosti nije bio okićen, „jer su na vlasti ljudi koji se protive suštini našeg postojanja.“

“Širom Crne Gore je to postala praksa, da se potkopavaju temelji države. Na mala vrata nam se uvodi pričao dvojnom državljanstvu, drugim simbolima, slavljenju pogubnih retrogradnih politika, slavljenju kolaboracionista, zatiranju nasljeđa antifašizma. I sve je to postalo prirodno i normalno uz izgovor da prioritet treba da nam bude bavljenje ekonomijom. Na kraju će dovesti u pitanje i to da li Crna Gora treba da nastavi da bude nezavisna država. Prepreka na tom njihovom putu jedino je DPS, kao jaka državotvorna snaga sa velikim procentom podrške”, poručio je Živković.

Nijedan projekat na Žabljaku nije realizovan, a sve što je urađeno je, ocjenjuje Živković, povećanje cijena usluga koje pružaju gradska preduzeća.

“Svugdje su se posvađali, pa i ovdje, na Žabljaku. Oni kažu da je to tekovina demokratije, ali ne može biti tekovina demokratije kad se jure po ulicama Budve sa vatrenim oružjem da bi ubijedili prelazak iz jednog tabora u drugi, ili kad u Andrijevici imate više odbornika, ali vam upadnu kriminalci da vam ne dozvole da održite sjednicu Skupštine, ili kad upadnu u Skupštinu Opštine Šavnik i ne dozvoljavaju vam da održite sjednicu Skupštine, kad bace suzavac prilikom preuzimanja vlasti u Ulcinju, a šta će tek biti spremni da urade kada preuzmemo vlast na državnom nivou. Mi se i dalje uljudno ponašamo i razumijemo demokratiju na neki drugi način, iako su prije 30. avgusta govorili da ćemo uraditi sve da nam ne uzmu vlast”, poručio je Živković.

Na Žabljaku, smatra on, nema ko da se suptotstavi neradu i javašluku, sem DPS. 

„Zato je važno kako ćemo raditi u narednom periodu i mi sami i zajedno sa kolaicionim partnerima. Jer ova vlast ne može opstati na ovim temeljima, baš kao ni prethodne dvije vlade. Vlast koja nas je posvađala sa svim susjedima ne može Crnu Goru povesti putem prosperiteta. Zadužujemo se da bismo živjeli, nema kapitalnih projekata. Građanima će se ovakva politika obiti o glavu zbog neodgovorne i nesposobne vlasti. Zato moramo nastaviti da radimo posvećeno. Istrajnost, jača retorika, upiranje prstom u one koji su odgovori za uništavanje resursa, vratiće DPS na pozicije vlasti, suprotnom, politikom nezamjeranja, postali bismo svakoj vlasti najpoželjnija opozicija”, zaključio je Živković.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA