Magdelinić: Spremni da zbrinemo sve kojima je potrebna interventna kardiologija

Direktor KBC Berane dr Milorad Magdelinić izjavio je da je ova zdravstvena ustanova spremna da zbrine sve pacijente iz bilo kojeg grada Crne Gore koji imaju potrebe za interventnom kardiologijom u novootvorenoj angio sali.

“To je naša dužnost. Zdravstveni sistem Crne Gore je jedinstven i mi stojimo punim kapacitetima za sve pacijente odakle god da dolaze” kazao je Magdelinić za Portal RTCG.

Iz KCCG su večeras saopštili da je zbog nestanka struje došlo do kvara na sistemu u tamošnjoj angio sali za čiju popravku će biti potrebno 72 sata, i da će sve hitne pacijente zbrinuti u angio sali KBC Berane.

“U ovakvim situacijama se pokazuje koliko je značajno otvaranje angio sale u KBC Berane. Tu smo za sve pacijente na raspolaganju punim kapacitetom” rekao je Magdelinić.

Angio sala u Beranama je počela sa radom krajem aprila, a njena izgradnja, započeta u vrijeme prethodne Vlade, koštala je oko milion i dvjesta hiljada eura.

Uz pomoć interventnih kardiologa iz Podvorice, angio sala u Beranama radi 24 sata, i za samo prvih mjesec dana u njoj je zbrinuto stotinu pacijenata od kojih je većina bila sa srčanim udarima i potrebnom hitne ugradnje stentova.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA