Kovačević otvorio spomen sobu „Mostovi prijateljstva“ i 29. susrete Rezervnih vojnih starješina

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević prisustvovao je 29. susretu rezervnih vojnih starješina iz Nikšića, Plužina, Vrbasa, Subotice, Bečeja, Banjaluke i Prijedora, gdje je otvorio spomen-sobu pod nazivom „Mostovi prijateljstva“.

Spomen-soba kroz brojne fotografije, medalje i slike predstavlja retrospektivu postojanja rezervnih vojnih starješina, koji postoje više od stotinu godina.

„Večeras sam imao zadovoljstvo da zajedno sa ljudima iz Organizacije rezervnih vojnih starješina Nikšić, njenim predsjednikom Branislavom Pavićem, kao i gostima iz istih organizacija gradova iz Srbije i Republike Srpske, otvorim spomen sobu „Mostovi prijateljstva“ kao i 29. susrete Rezervnih vojnih starješina Nikšića, Plužina, Vrbasa, Subotice, Bečeja, Banja Luke i Prijedora. Sjajna ekipa ljudi koja čuva sjećanje na neka lijepa vremena i što je još važnije čuva prijateljstvo i ljudsku riječ“, saopštio je Kovačević ovim povodom.

Kovačević je na otvaranju pozdravio prisutne i izjavio da je Opština Nikšić ponosna što je mogla da učestvuje u izgradnji spomen-sobe.

„Zaista, sve ono što smo vam pomogli vi ste i više nego opravdali, jer tu može da se vidi istorija ne samo Nikšića i Crne Gore već i čitavog ovog prostora u proteklih ne samo trideset nego i stotinu godina. Hvala vam na tome što čuvate sve ono što vrijedi iz svakog vremena ovog naroda, koji živi na ovim prostorima i u susjednim državama, i što se ne stidite ničeg dobrog što se dešavalo i što je bio dio života svih nas“, istakao je Kovačević.

Predsjednik Organizacije rezervnih vojnih starješina Nikšić Branislav Pavić zahvalio se predsjedniku Kovačeviću, uz čiju je pomoć otvorena spomen-soba.

Svečanosti je prisustvovao i šef kabineta predsjednika Opštine Marko Perućica.

Dvadeset deveti susreti rezervnih vojnih oficira, koji tradicionalno nose naziv „Mostovi prijateljstva“, a čiji su domaćini RVS Nikšić i Plužine, trajaće od 21. do 23. juna.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA