Vuksanović: Ne vidim smisao sastanka sa Mandićem o popisu

Premijer Milojko Spajić nije obavio razgovore o popisu sa cjelokupnom opozicijom jer na sastanak nijesu pozvani predstavnici HGI-ja i DUE.

Predsjednik HGI-ja Adrijan Vuksanović kazao je u emisiji “Javna rasprava” da je objašnjenje iz kabineta premijera za nedobijanje poziva na sastanak to da se radi o propustu.

Kada je posrijedi inicijativa za razgovor sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem, Vuksanović kaže da se nijesu odazvali pozivu, jer kako objašnjava, ne vide smisao sastanka.

“Mandić nema operativnu moć koju ima premijer. Sa druge strane jasna je intencija da Mandić želi da se pokaže kao pomiritelj, za to će imati šansu u vremenu pred nama i ako je stvarno za konsenzus, neka uloži svoj autoritet jednoga od predsjednika stranaka u vlasti, pa doprinese konsenzusu na način da se stvore svi potrebni uslovi za održavanje popisa, čije rezultate niko neće dovoditi u pitanje, a jasno je da je vremenski interval od mjesec dana nedovoljan da bi na pravi način stvorili te uslove i da bi sproveli popis onako kako to treba, na jedan objektivan  nepristrasan način”, naveo je Vuksanović.

foto:gradski.me/screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA