Vuksanović: Crna Gora je neprepoznatljiva, mi smo prozor prema zapadu

Hrvatska građanska inicijativa danas je predala listu kandidata za poslanike u Skupštinu Crne Gore za predstojeće parlamentarne izbore. Nositelj liste je predsjednik stranke Adrijan Vuksanović. Predaji liste prisustvovali su članovi Predsjedništva, Foruma mladih kao i simpatizeri partije.

Hrvatska građanska inicijativa nastupa pod sloganom „HGI – Na pravoj strani svijeta“, kako i glasi naziv liste.

Predsjednik stranke Adrijan Vuksanović je između ostalog izjavio da je današnja Crna Gora neprepoznatljiva, jer živi u svijetu koji nije njen, koji joj je nametnut i u kojem je najmanje svoja, dok HGI je vidi kao mediteransku, evropsku i zapadnu.

„HGI je prozor Crne Gore prema Zapadu. Crna Gora je najviše svoja kad je tamo gdje je njena državnost rođena, a to je na Zapadu. HGI – na pravoj strani svijeta“, naglasio je Vuksanović.

On je zahvalio svima koji su podržali HGI i izrazio uvjerenje da će Hrvati imati ponovno svog predstavnika u Parlamentu Crne Gore.

Istakao je zadovoljstvo što su na listi i ljudi koji nisu članovi HGI, ali su prepoznali značaj političkog trenutka i dali doprinos zajedništvu među Hrvatima.

Foto: HGI

NIKŠIĆ PROGNOZA