Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Predstavnici pokreta solidarnosti sa Palestinom, kako je saopšteno iz GP URA, su istakli da sve veći broj ljudi širom svijeta traži od svojih Vlada i institucija da preduzmu konkretne akcije kako bi se zaustavilo stradanje palestinskog naroda i humanitarna katastrofa kakvu savremeno doba ne pamti.

Iz Pokreta su podsjetili na svijetle primjere najglasnijih članica EU, Slovenije, Španije, Irske i Malte koje pokazuju sve veći angažman na zaustavljanju rata u Gazi, osudu zločina prema nedužnim Palestinskim civilima, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali i traženju pravednog mira.

Konatar je osudio sve zločine nad nedužnim civilima u proteklih 7 mjeseci, posebno ukazujući na poražavajuću činjenicu o broju stradale palestinske djece, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi jer je Crna Gora podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi.

Iz GP URA posjećaju da Ministarstvo vanjskih poslova kojim je takođe koordinisao Abazović uplatilo humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini.

Doadaje se da Konatar je saopštio da ovo nije samo političko pitanje već prije svega ljudsko pitanje prema kojem, kako je kazao, “imamo svi obavezu da uradimo sve kako bismo doprinijeli miru i bezbjednosti, kao i poštovanju međunarodnog prava”.

“Vrijeme je i da Skupština Crne Gore razmatra i usvoji Rezoluciju o Palestini, kojom se poziva na okončanje rata i prekid stradanja nedužnih civila, zaključio je Kontar.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA