Vuković i Kordić potpisali Memorandum o prijateljstvu i saradnji Opštine Nikšić i Grada Mostara

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković sa gradonačelnikom Mostara dr Mariom Kordićem potpisao je Memorandum o saradnji ta dva grada.

„Veoma značajan događaj za naša dva grada i stvaranje nekih budućih veza i poveznica gdje možemo zajedno osim građenjem prijateljstva i građenjem mostova sarađivati na projektima, na više polja. Nikšić i mostar zaista imaju dosta sličnosti i mi smo u proteklom periodu dosta i truda i vremena uložili u stvaranje saradnje sa gradovima u regionu“, rekao je Vuković prilikom potpisivanja Memoranduma.

Najavio je da će prema Skupštini opštine nikšić inicirati Sporazum o bratimljenju Nikšića i Mostara.

Vuković je podsjetio da Nikšić ima saradnju i sa Trebinjem, Bilećom, Istočnim Novim Sarajevom, odnosno da sa tim gradovima ima sporazume o bratimljenju.

“ Siguran sam da će i saradnja sa gradom Mostarom biti na korist svih nas i da ćemo kroz projekte i sve ono što sam pomenuo uticati na poboljšanje kvaliteta života naših građana.Vjerujem da zajedno možemo stvarati i graditi bolju budućnost i da se možemo i moramo oslanjati jedni na druge jer jedni od drugih bližih nemamo „, istakao je Vuković.

Vuković sa saradnicima inače boravi u Mostaru gdje je posjetio 25. Međunarodni sajam gospodarstva, koji je ove godine okupio izlagače iz 30 država. Zahvalio se dr Kordiću na pozivu i čestitao Bosni i Hercegovini dobijanje statusa kandidata za Evropsku uniju.

„Mi smo u nekoj od završnih faza pregovora i na tom polju vjerujem da jedni drugima možemo pomoći  da se jedni na druge možemo oslanjati i da zaista veliki potencijal za saradnju postoji“,naglasio je Vuković.

Dr Kordić je rekao da je Memorandum između Mostara i nikšića smao prvi korak u u intenziviranju već postojeće saradnje.

„Nadam se da ćemo završiti sa bratimljenjem naša dva grada u budućnosti to je jedan proces koji sad počinjemo. Mislim da je ovo samo nastavak jedne bolje saradnje na različitim projektima privlačenja sredstava iz Evropske unije. Tu će nam sigurno grad Nikšić kao partner jako puno značiti“,naglasio je dr Kordić.

foto:screenshot RTV Herceg Bosna

video:RTV Herceg Bosna/RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA