Vučurović: Rezoluciju o Srebrenici ne treba podržati, ona je usmjerena protiv srpskog naroda

Što se tiče NSD, mi smatramo da ne treba podržati Rezoluciju o Srebrenici i da se tu radi o nečemu što je usmjereno protiv Srbije, kao i čitavog srpskog naroda. Tačnije, to je pokušaj satanizacije našeg naroda. Umjesto da se rezolucijama traži pomirenje, ova rezolucija predstavlja tačku razdora i unosi nove podjele u čitavom regionu, smatra predsjednik IO NSD Jovan Vučurović.

“Ovo je njemačka rezolucija i čudi me da oni nijesu prepoznali potrebu da naprave tekst koji bi, na primjer, osudio sve zločine koji su se dešavali na prostoru bivše Jugoslavije, jer bilo ih je jako puno. Mi osuđujemo sve zločine, kao i ovaj u Srebrenici, ali ne vidim da je neko sa druge strane osudio brojne zločine nad Srbima tokom devedesetih, poput Kravice, Bratunca, ili da neko pominje činjenicu da su iz Sarajeva potpuno nestali Srbi, kojih je prije rata bilo preko 30 odsto u tom gradu”, rekao je on za Adriu TV.

To je, tvrdi on, klasičan primjer etničkog čišćenja, ali o tome se ne razgovara, već se sada Njemačka opredijelila da predloži Rezoluciju o Srebrenici, koja pravi razdor i u Crnoj Gori i na ovom kompletnom prostoru, koji je uvijek rovit i nestabilan.

“Prošlo je gotovo 30 godina od ratnih dešavanja i umjesto da se pronalaze načini kako da se spajamo i povezujemo na ovom području, mi imamo sada jednu rezoluciju koja je uperena protiv jednog naroda i pokušava Srbe predstaviti genocidnim, iako smo narod koji je najviše stradao na ovim prostorima”,  rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima takođe, to što neki u Crnoj Gori, poput DPS danima potenciraju priču o rezoluciji, pokazatelj je da ova partija i dalje, nažalost, insistira na antisrpstvu i ideologiji ratnog zločinca i naciste Sekule Drljevića, a to nije dobro ako želimo pomirenje.

“Mi u NSD smatramo da je najzad došlo vrijeme za pomirenje u CG, ali vidimo i te snage koje insistiraju na sukobima i koje će biti vremenom marginalizovane”, zaključio je Vučurović.

Foto: Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA