Vraneš: Protiv mene se vodi brutalna kampanja neistina i laži

Protiv mene, kao predsjednika Opštine Pljevlja, vodi se jedna brutalna kampanja neistina i laži. Tvrdnje da imam bilo kakve veze sa nekom kriminalnom grupom i navodnom “braćom Veselinović” je čista izmišljotina i podmetačina. Dotičnu braću ne poznajem, niti sam sa njima ikada imao bilo kakve veze ili kontakta. Zapravo za njih nisam ni čuo, dok nije krenula medijska hajka i haranga uperena protiv mene, tvrdi predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

“Isključivo zbog ozbiljnosti, odgovornosti i poštovanja prema funkciji koju obavljam, javnosti se obraćam u nekoliko rečenica. Kompletno moje djelovanje kao prvog čovjeka Opštine Pljevlja usmjereno je isključivo i jedino u interesu boljeg života građana, koji su dali ogromno povjerenje politici koju zastupam”, rekao je Vraneš.

On poručuje da Pljevljaci nisu protiv dalekovoda Pljevlja-Čevo-Lastva.

“Naprotiv, Pljevljaci su za izgradnju dalekovoda, jer svi znamo da bez jake i moćne države nema ni jake lokalne uprave. Naši građani su samo za obilazak sela Đurđevića Tara trasom dalekovoda, za očuvanje najbrojnije nastanjenog sela u našoj opštini, centra seoskog turizma. Znajući da ispod dalekovoda snage 410kV nema života, eventualnim prolaskom trase kroz selo, desetine porodica bilo bi trajno iseljeno, uništen turizam i nanijeta ogromna šteta kako našoj Opštini, tako i našoj državi”, istakao je Vraneš.

Dodaje da je rješenje jako prosto – izmijeniti trasu za 300 metara i dalekovod izgraditi na lokaciji gdje je to prvobitno bilo planirano i gdje je teren već prokrčen za istu.

“Svi građani koji me poznaju u Opštini Pljevlja, ljudi koji podržavaju politiku koju zastupam, pa čak i sugrađani koji tu politiku ne podržavaju jedinstveni su u jednom: moja ličnost, moj način života i ophođenja prema svim građanima nikako se ne mogu dovesti u vezu sa bilo kakvom kriminalnom radnjom. To je, uz rad u interesu svih građana Pljevalja, moje najveće dostignuće i zaista ne obraćam pažnju na vaše maliciozne tekstove i izmišljotine. Pljevlja ne smiju da stanu, vrijeme je da se radi”, zaključio je Vraneš.

Foto: Opština Pljevlja

NIKŠIĆ PROGNOZA