(VIDEO) Gorčević: Vlada će trajati puni mandat

Maida Gorčević, ministarka evropskih poslova, kazala je za RTV Nikšić da će 44. Vlada sprovesti sve neophodne reforme i procese i da će trajati puni mandat.

„Očekujem da će ovo biti jaka politička Vlada, koja će moći da sarađuje i sa opozicijom. Očekujem da će Vlada potpuno oporaviti i ekonomski osnažiti građane. Da ćemo zajedno svi dati maksimum kako bi ispunili sve ono što od nas očekuju građani Crne Gore. Nemam ni najmanju sumnju da li će Vlada trajati četiri godine jer sam sigurna da hoće“, poručila je Gorčević u emisiji „Kontakt“ RTV Nikšić.

Ministarka, kako ističe, „duboko vjeruje“ da u toku četvorogodišnjeg mandata Vlade Crna Gora može zatvoriti sva pregovaračka poglavlja.

„Ovo je dvosmjenrna komunikacija, ne zavisi sve ni od nas. Prvo moramo uraditi ono što je nama važno, spovesti reforme, zatvoriti poglavlja, a onda sačekati dio koji zavisi od Evropske unije da ona odradi svoj zadatak. Vjerujem da će to biti do 2030. godine“, kazala je Gorčević.

Kao prve i glavne korake resora na čijem je čelu ministarka Gorčević navodi jačanje pregovarčke strukture koja će raditi „mnogo predanije kada su evropske integracije u pitanju“, obnavljanje konekcija sa Briselom i međunarodnim partnerima koja je na ministarskom nivou oslabila, pa će u vezi sa tim u naredno mjesec imenovati glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA