Muratović: Činjenica da je Laković direktorica škole najbolje svjedoči o tome koliko su Crna Gora i Nikšić posrnuli

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović odgovorio je direktorici Osnovne škole (OŠ) „Jagoš Kontić“ Ranki Laković koja je danas reagovala na njegovo saopštenje.

Podsjetimo, Muratović je optužio Laković da je zabraranila izvođenje pjesme o Crnoj Gori na današnjoj proslavi Dana škole.

U odgovoru Muratović je saopštio da je kao roditelj, građanin Nikšića, odbornik i predsjednik OO „najjače političke partije u Nikšiću“, zatečen i razočaran odgovorom direktorice OŠ “Jagoš Kontić”, kritikujući, kako navodi, između ostalog, i njen pravopis.

„Porazna je činjenica da sa pozicije direktorice obrazovne ustanove vodite političku polemiku, ocjenjujući šta je u političkom kontekstu ko je šta mogao učiniti i ko je za šta plaćen! Ovo je samo loš pokušaj skretanja pažnje s aktuelnog događaja koji ste sami izazvali, zabranivši izvedbu pjesme “Crna Goro” uprkos višemjesečnom trudu vaših učenika i njihove nastavnice!

Imajući u vidu da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uputiti predmet Prosvjetnoj inspekciji, javnost će imati priliku da sazna sve ono što je već poznato roditeljima i učenicima te škole. Istina uvijek izađe na vidjelo, prije ili kasnije!

Finalno, činjenica da ste vi danas direktorica osnovne škole najbolje svjedoči o tome koliko su Crna Gora i Nikšić u svakom smislu posrnuli“, naveo je Muratović u odgovoru direktorici škole „Jagoš Kontić“.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA