Tužilac traži pet godina zatvora optuženom za saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale dvije osobe

U bjelopoljskom Višem sudu zaršeno je suđenje Miljanu Boškoviću (43), rodom iz Pljevalja, sa stalnim mjestom boravišta u Podgorici.

Njemu je suđeno zbog teške saobraćajne nesreće na magistralnom putu Mojkovac–Kolašin, u mjestu Sjerogošte, kada su smrtno stradali Marijan Rakočević (44) iz Kolašina i njegova sugrađanka Milena Sudar (34).

– Kriv sam i priznajem djelo, iako nijesam bio u pripitom stanju kako se tvrdi u optužnici – kazao je Bošković u završnoj riječi pred tročlanim vijećem Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Ivan Adamović.

Njegov branilac Vidomir Bošković rekao je da veće kazne za njegovog branjenika nema od ishoda nesreće i gubitka dva života. Zastupnica optužnice Ljubica Caković kazala je da je djelo dokazano i zatražila od suda da Boškovića oglasi krivim i izrekne mu kaznu u trajanju od pet godina zatvora.

Presuda će biti saopštena u ponedjeljak.

Prema optužnici, do nesreće je došlo kada se kamion sa gorivom kojim je upravljao Bošković sudario sa putničkim taksi vozilom kojim je upravljao Rakočević, a na mjestu suvozača se nalazila Sudar.

– Iz neutvrđenih razloga, kamion kojim je upravljao M.B. prešao je na suprotnu stranu, idući prema Kolašinu. Prema preliminarnom nalazu, vozač je imao i alkohola u krvi – piše u optužnici.

Rakočević je preminuo na licu mjesta, a Sudar je podlegla povredama u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

foto: Envato elements

NIKŠIĆ PROGNOZA