(VIDEO) Bošnjak: Podgorica daleko od izbora

Podgorica je daleko od izbora jer se tektonski ništa nije desilo da bi došlo do njih, ocijenila je Branka Bošnjak, predsjednica odbora PzP-a Glavnog grada.

Bošnjak smatra da nema, a i neće doći do krize vlasti koja bi dovela do novih izbora u Podgorici.

– To bi bilo neracionalno i nekorektno prema građanima – smatra Bošnjak.

Pokret za promjene napustio je koaliciju „Za budućnost Podgorice”, a na pitanje zbog čega je to uradio, Bošnjak navodi da nije u pitanju izlazak iz koalicije jer ona ni ne postoji. Odbornici ove partije potpisali su memorandum o zajedničkom djelovanju sa odbornicima URA i Pokreta za Podgoricu.

–To je bila predizborna koalicija i nakon završetka izbora postoji samo vladajuća koalicija u Glavnom gradu u koju su uključene sve partije na vlasti. Mi poštujemo koalicioni sporazum koji sam ja kao predsjednica opštinskog odbora PzP-a Podgorice potpisala. Mi nećemo tražiti od funkcija ništa više od onoga što nam je koalicionim sporazumom pripalo, samo tražimo da se to realizuje da bi ljudi krenuli da rade. Takođe, smatram da Pokret Evropa sad treba da uvaži novu političku realnost, a to je pet novih odbornika koji su napustili ovu partiju. Mora im se naći stalno mjesto u radnim tijelima shodno matematici koji se pravi na početku. Smatram da treba napraviti aneks koalicionog sporazuma kako bi ga i njihov predsjednik kluba potpisao i stao iza njega – kaže Bošnjak.

Na pitanje otkud saradnja PZP-a sa URA-om kada se zna da su predsjednici obje partije Nebojša Medojević i Dritan Abazović vodili politički rat, Bošnjak navodi da im je ova partija ideološki bliža u odnosu na Novu srpsku demokratiju, Demokratsku narodnu partiju, Pravu Crnu Goru i Slobodnu Crnu Goru.

– U nekadašnjoj koaliciji Demokratski front smo bili samo da bi srušili režim. Pokretu za promjene su bliže partije sa kojima smo potpisali memorandum od saradnji. Nebojša Medojević ima svoj stil komunikacije, ali mi nismo imali lošu komunikaciju sa GP URA. Jeste Medojević zamjerao neke stvari njihovom predsjedniku dok je bio premijer, ali smo imali uvijek korektnu saradnju. Mislim da je to partija koja je ideološki bliska PZP-u jer smo mi ta građanska partija koja miri svi strane i zato smo se lako saglasili – rekla je Bošnjak.

Upitana da prokomentariše zašto se preletači danas zovu nova politička realnost, Bošnjak navodi „da ih ona ne bi nazvala preletačima jer nisu otišli u novu političku partiju“.

– Oni su formirali klub i djeluju tako, a da li će oni formirati partiju ne znam – navodi Bošnjak.

Komentarišući godinu dana rada gradonačelnice Olivere Injac i predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović, Bošnjak navodi da misli „da se dosta dobro snalaze“.

– Drago mi je što smo po prvi put na funkcijama dobili dvije žene. Mislim da se dosta dobro snalaze. Što se tiče gradonačelnice Injac, vjerovatno joj je teško bilo, jer ste u početku okruženi ljudima u koje nemate povjerenja pa hoćete sve na sebe da prebacite, i to onda usporava procese. Mislim da će u drugoj godini sve teći svojim tokom jer su početničke stvari bile sigurno teške. Čini mi se da je nekako sve uhvatila u svoje ruke i da joj je problematika jasna. Očekujem napredak. Što se tiče predsjednice Skupštine ona je bila aktivna, pokreće inicijative – smatra Bošnjak.

Foto: Boris Pejović

Video: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA