Vešović: Klikovca ne brinu vrijednosti već gubitak uticaja na Gradsku TV

U svijetlu razvlašćivanja struktura DPS-a na svim nivoima lokalne samouprave, te otkrivanja raznih nepočinstava na skoro svakom koraku, na red je došla i Gradska trovačnica, kazao je Stefan Vešović, odbornik Prave Crne Gore u Skupštini Glavnog Grada.

Dodao je da suze koje prolivaju predstavnici bivšeg režima, nisu za vrijednostima ili nečijom agendom, već isključivo zbog gubitka uticaja i političke marginalizacije.

“Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac bi morao znati da lokalno javni emiter treba da se bavi lokalnim temama, a toga je na Gradskoj tv- najmanje. Iz saopštenja nam je jasno da su toga svjesni i oni, jer jedino što mogu da kažu o radu Gradkse TV je to da izvještava o Budvi, Nikšiću i beogradskom bauku. Imajući u vidu činjenicu da se na nepočinstva u Glavnom gradu potrošilo tačno nula sekundi, više je nego jasna potreba da se rukovodstvo lokalnog javnog emitera zamijeni stručnijim kadrom. Svi dobronamjerni građani vide da će se dirigovani članovi savjeta zamijeniti mnogo stručnijim i pozvanijim da zauzimaju te pozicije. Sve ovo dovešće do daleko kvalitetnijeg programa, koji će građani Podgorice zaista i gledati, što za sada nije slučaj”, naveo je Vešović.

Takođe, kolegu Klikovca, ali i javnost, želim da informišem da je ova izmjena Odluke urađena u skladu sa evropskim zakonima iz oblasti informisanja.

“Ukoliko misle da kritikuju evropsku praksu, zaista su slobodni da to urade i time do kraja demistifikuju svoju anticivilizacijsku politiku.

Moram da čestitam predsjednici Skupštine i kolegama koji su radili na izmjeni ove Odluke, jer je ovo jedan od najvažnijih akata koje ćemo kao Skupština u ovom sazivu donijeti.

Neka kolega Klikovac ne brine za Gradsku, neka ne brine za trovače javnosti koji svakodnevno raspiruju mržnju po notama DPS-a. Uskoro će RTV Podgorica zaista biti Gradska i služiće na ponos svim građanima Podgorice. Uskoro će biti gledljiva”, zaključio je Vešović.

Foto: Prava Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA