„Umjesto da se bavi cijenama hrane, Vlada vraća radnu nedjelju“

To što Vlada planira ponovno uvođenje radne nedjelje je pokazatelj da joj je prioritet interesi velikih igrača, a ne prava i blagostanje radnika u trgovini. Umjesto da nađe način da obuzda stalan rast cijena hrane, Vlada očito želi da dodatno nagradi trgovinske lance kako bi ostvarili još veći profit, ocijenili su u Pokretu Preokret.

Kako navode u saopštenju, posebno je interesantno što su gotovo sve političke partije većine u kampanji izričito obećavale da neće vraćati radnu nedjelju, a sada se očigledno taj stav mijenja ili prećutkuje.

„Uvođenje radne nedjelje će posebno koristiti velikim trgovinskim lancima, dok će manje radnje biti u nepovlašćenom položaju, jer se ionako muče da ekonomski prežive i mnogi ne mogu priuštiti da angažuju dodatne radnike. Izgovor da se radna nedjelja za trgovine uvodi zbog turista nije uvjerljiva, jer turisti nedjeljom neće ostati ni gladni ni žedni, jer će imati priliku da novac troše u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima. Uostalom, nijedan turista neće ponijeti negativne utiske iz Crne Gore zbog toga što radnje ne rade nedjeljom, ali hoće zbog divlje gradnje, smeća, buke, vodosnabdijevanja, saobraćajnog kolapsa i brojnih drugih problema koji se već godinama zanemaruju“, naglasio je član Preokreta Anes Beriša.

Foto: Preokret

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Mitar krcunovic

NIKŠIĆ PROGNOZA