Tomić: Narod na KiM mora živjeti u miru i slozi

Izgubljena četiri života na Kosovu izražavaju veliku tugu kod svih nas, jer postajemo svjesni da i dalje živimo zarobljeni u okovima prošlosti. U ovim nategnutim i teškim trenucima moramo nastojati da se i jedna i druga strana vrate za pregovarački sto, da rade na prevazilaženju podjela i sukoba, jer samo se na taj način može sačuvati mir i zaštititi narod koji nevino strada. navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije koji potpisujne potpredsjednik opštine Niķšić Zoran Tomić.

– Srpski narod je na Kosovu i Metohiji svoj na svome, i svakako da im nije lako da sačuvaju svoja ognjišta i ono što su vjekovima čuvali naši preci, zato se treba uzdržati od provokacija i pojedinačnih zlonamjernih opstrukcija koje mogu narušiti mir i nanijeti štetu i jednom i drugom narodu – ističe on.

U svemu ovome, raduje svijest ljudi na Kosovu, gdje, ističe Tomić, i jedna i druga strana, pa čak i porodica stradalog policajca u ovim najtežim trenucima poziva prištinske vlasti da se vrate za pregovarački sto i spriječe dalje gubitke života na sjeveru Kosova i Metohije

– Svaki akt nasilja prema bilo kom građaninu, bilo koje pripadnosti mora biti osuđeno sa svih adresa, i unutar Kosova i Metohije i sa međunarodnih adresa. Nije prvi put da smo svjedoci ovakvih scena i ubijanja lica koji obavljaju svoj posao, ali tome se mora statu na kraj. Nevin narod na Kosovu i Metohiji mora živjeti u miru i slozi – poručuje Tomić i na kraju saopštenja izražava saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

Foto: Facebook

NIKŠIĆ PROGNOZA