Tičić: Građani Budve žele izbore, a ne da se gradom upravlja iz spuškog zatvora

Predsjednik Demokratske partije socijalista u Budvi Milan Tičić za Antenu M kaže da se nastavak desete sjednice održao nezakonito jer su rokovi za održavanje hitne sjednice istekli 23. februara, te da se zbog toga nije moglo raspravljati o imenovanju potpredsjednika Opštine Budva, ali ni da 12 sjednica nije bila ništa bolja.

„Dvanaesta sjednica koja je zakazana po hitnom postupku, kao i deseta koja se održala, predstavljale su jedan otvoreni partijski skup Nove srpske demokratije i DNP-a gdje su oni jedni drugima uputili kritike na rad i gdje je bio samo jedan sukob zaraćenih frakcija unutar budvanskog DF-a oko zadržavanja svojih političkih pozicija i ništa se nije radilo u interesu građana“, rekao je Tičić.

Tičić navodi da izglasane odluke koje se tiču strateškog plana razvoja Opštine takođe nijesu zakonito izglasane i da je uvođenje prinudne uprave u toj Opštini scenarijo premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Andrije Mandića kako bi ostavrili bolje rezultate na mogućim izborima.

„Smatramo da su sjednice održane mimo Poslovnika i Zakona i da je ovo sve u režiji Mandića i Spajića koji žele da u Budvu uvedu prinudnu upravu kako bi na sljedećim izborima startovali sa bolje pozicije i ponovili scenariji iz 2022. godine kada je Vlada Dritana Abazovića u dogovoru sa sadašnjima predsjednikom opštine Milom Boževićem uvela prinudnu upravu na čelu sa gospodinom Mijuškovićem koji, kao što smo imali informaciju iz medija, nije prošao bezbjednosne procjene AMB-a i nije mogao da bude u odboru direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo“, kaže Tičić.

Sagovornik Antene M kaže da građani Budve žele odgovornu vlast i ne žele da se njihovim gradom rukovodi iz spuškog zatvora, te da su predali inicijativu za skraćenje mandata sa 340 potpisa, a jedino rješenje su izbori.

„Građani Budve su svjesni šta se dešava u našem gradu i da je ovo stanje neodrživo. Znaju da je svaki dan opstanka nove vlasti sunovrat. Građani ne žele više da se gradom upravlja iz spuškog zatvora, nego žele da se izađe na izbore, da se ne uvede prinudna uprava nego da se raspušti Skupština i da idemo prije ljeta na izbore, da svako po svojoj snazi rukovodi ovim gradom“, objašnjava Tičić.

Podsjećamo, odbornici DPS Budva nijesu prisustvovali jučeršanjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA