Šta nam govori epilog budvanskih izbora?

Na vanredne izbore u Budvi juče izašlo je 58 odsto birača, pokazuju podaci Opštinske izborne komisije (OIK), a prema prvim rezultatima najviše glasova i mandata imaće lista „Za budućnost Budve – Budva otvoren grad – Mladen Mikijelj“ (ZBB) i lista „Budva naš grad – Nikola Jovanović“.

Preliminarini rezultati pokazuju da će savez ZBB imati devet mandata u novom sazivu budvanske skupštine. I lista „Budva naš grad“ (BNG) imaće takođe devet mandata. DPS će imati sedam, Demokratska Crna Gora četiri mandata, Evropa sad dva mandata, URA jedan mandat i lista „Čist izbor“ jedan mandat.

Bez mandata su Crnogorska evropska Budva i Građanska akcija. U SO Budva ima 33 odbornička mjesta. 

Izbori su protekli u mirnoj atmosferi, a tokom izbornog dana nije bilo pisanih prigovora. 

Da su nakon lokalnih izbora u Budvi sve opcije u igri, a Pokret Evropa sad mora raditi na partijskoj infranstrukturi, smatra bivši predsjednik opštine Budva Veselin Marković.

Marković je tokom emisije „Izborna noć“ na TVCG poručio da će PES morati u narednom periodu da poradi na partijskoj infrastrukturi u Budvi.

„Naročito u slučaju ako budu dio koalicione vlasti i ako žele da u budućnosti imaju bolji rezultat na izborima“, rekao je on. 

Prema njegovim riječima, bliže se interesantne sedmice pred nama. 

„Sve opcije su u igri. Mora se napraviti koaliciona vlast koja će stabilnom politikom vratiti Budvi sjaj koji zaslužuje“, smatra Marković. 

Bivši predsjednik Budve Marko Bato Carević, komentarišući naredne političke korake u Budvi, kazao je da je terenski sve moguće jer je Crna Gora zemlja čuda. 

Ipak, tvrdi da DPS nema koalicioni kapacitet i da „mogu samo da ga sanjaju“.

Kako je rekao, rezultat PES-a na izborima je očekivan zbog činjenice da je premijer podržao rezoluciju o Srebrenici. 

On tvrdi da je premijera podrška rezoluciji koštala na izborima.

„U uređenim sistemima zbog toga se organizuje referendum i građani se pitaju. Ali, ovo nije prvi put da Vlada odlučuje u ime građana i u ime srpskog naroda, kom pripada. Tako je bilo i sa nezavisnošću Kosova“, zaključio je Carević.

foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA