Nikšić: Krivična prijava zbog utaje poreza

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Sektorom za finansijsko obavještajne poslove, kao i službenicima Poreske uprave Crne Gore, su nakon sprovedenih višemjesečnih aktivnosti, podnijeli danas krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću,  protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djeloutaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije.

Navod se da je osumnjičeni M.M. kao izvršni direktor ovog pravnog lica, kako se sumnja, počinjeno krivično djelo izvršio na način što nije prikazao prihod ostvaren prodajom tri stambene jedinice koje je prodao tokom 2021. godine, niti je tokom 2021. i 2022.godine iskazao obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene, čime je po osnovu neiskazanog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 40.000,00 eura, što ujedno predstavlja i materijalnu štetu pričinjenu budžetu Crne Gore.

„Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko-tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima i poslovanju“, ističu iz policije.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA