Spajić u posjeti Francuskoj: O produbljivanju ekonomske saradnje i Centru za sajber-kapacitete

Predsjednik vlade Milojko Spajić danas je započeo trodnevnu posjetu Francuskoj. Spajić će se sastati sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, kao i predstavnicima Senata, uključujući predstavnike komisija koje djeluju u okviru njega.

Tokom susreta sa Makronom, Spajić će pokrenuti teme „od značaja za produbljivanje bilateralnih crnogorsko-francuskih veza koje karakterišu odlični politički odnosi i uzajamna podrška, poduprijeta savezništvom u NATO-u“.

Takođe, posebna pažnja će biti posvećena ekonomskom kontekstu i definisanju modela koji će omogućiti jačanje ovog oblika saradnje. S tim u vezi, planirani su susreti predsjednika Vlade Spajića sa predstavnicima francuskih kompanija i fondova: MEDEF, EDF, Bouygues, VEOLIA, Societe Generale.

– Razgovori će obuhvatiti i temu Centra za sajber-kapacitete Zapadnog Balkana (WB3C) sa sjedištem u Podgorici, koji je rezultat francuske i slovenačke podrške jačanju stabilnosti i prosperiteta Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana – navodi se u platformi.

Tokom boravka u Parizu, predsjednik Vlade Spajić će održati predavanje na Univezitetu HEC.

U delegaciji koju predvodi Spajić su i ambasador Crne Gore u Francuskoj Ivan Ivanišević, šef Kabineta predsjednika vlade  Branko Krvavac, savjetnica premijera za vanjsku politiku Milica Perišić.

Troškove članova delegacije prilikom posjete Republici Francuskoj snosi Kabinet Vlade Crne Gore.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA