SNP i Demokrate nastupaju zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Andrijevici

Na predstojećim lokalnim izborima u Andrijevici zakazanim za 2. jun Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokrate nastupiće sa jednom zajedničkom listom.

To je Danu potvrđenj iz više izvora uz najavu da će se sklapanje koalicionog sporazuma ove dvije partije ubrzo ozvaničiti. Načelno je dogovoreno da nosilac liste bude predstavnik SNP-a. Takođe je definisano da među privih deset na odborničkoj listi budu sedam predstavnika SNP-a i tri predstavnika Demokrata. 

– Tačno je da su vođeni određeni razgovori sa Demokratama i tom prilikom se došlo do načelnog dogovora da na sledećim lokalnim izborima nastupimo zajedno. Ostaje da sve to verifikuju organi dvije partije – naveli su kratko iz andrijevičkog SNP-a.

Dodali su da oni ostaju otvoreni za pravljenje jedne šire koalicije sa političkim subjektima koji su avgusta 2020. godine zajedno izborili pobjedu na lokalnim izborima u Andrijevici.

Iz bivšeg Odborničkog kluba Nove srpske demokratije, koja je bila dio vlasti u Andriojevici,  naveli su da još uvijek nijesu definitivno  odlučili kako će nastupiti na lokalnim izborima. Istakli su i da i dalje ostaje otvorena opcija objedinjavanja onih političkih subjekata koji su do sada vršili vlast u Andrijevici.

foto:Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA