Savjet mladih DPS-a: Vršnjačko nasilje posljedica stalnih tenzija i netrepeljivosti

Podatak da ni ovaj dan u Crnoj Gori nije prošao bez vijesti o vršnjačkom nasilju zabrinjava i poražava, jer se opravdano postavlja pitanje gdje je tačno zakazao sistem koji ne uspijeva da se izbori sa nasilničkim ponašanjem među maloljetnicima, saopštili su iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni su istakli da je jasno da ovakav ambijent, u kojem je nasilje svakodnevica, dolazi kao posljedica atmosfere koju su tokom prethodne tri godine kreirale loše politike, koje u centar svog interesovanja nijesu stavile mlade ljude, već su raspirivale netrepeljivost i podizale tenzije.

„Umjesto da crnogorske škole budu mjesta koja su sinonim za sigurnost, mjesta sticanja novih znanja, ali i mjesta dječijeg smijeha i druženja, one nerijetko dolaze u fokus javnosti zbog nemilih scena koje podrazumijeva nasilje. Vršnjačko nasilje, kojem, nažalost, sve češće u crnogorskim školama svjedočimo, je gorući problem, na čijem rješenju moraju raditi svi društveno odgovorni pojedinci i grupe, ali čijem se efikasnijem i efektivnijem rješavanju moraju posvetiti sve nadležne institucije“, navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta mladih ove partije naglašavaju da djeca zaslužuju da žive u blje, sigurnijem i srećnijem društvu.

„Odgovorni smo i dužni da, bez obzira na to, kojoj političkoj strukturi pripadamo, sve što znamo i umijemo uložimo u kreiranje društvene stvarnosti u kojoj će se svako dijete osjećati sigurno, u kojem će vršnjačko, i svako drugo, nasilje naići na pravi i pravovremeni odgovor nadležnih, jer djeca Crne Gore zaslužuju da žive u boljem, sigurnijem i srećnijem društvu“, zaključuje se u saopštenju.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA