Radulović: Ne planiram da budem ambasador u Vašingtonu

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji „Okvir“ na TVCG da nije izrazio želju da bude ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Radulović je odgovarajući na pitanje novinara da li vidi sebe kao ministra na duge staze ili kao ambasadora u Vašingtonu, kako spekuliše dio javnosti, odgovorio da ne misli da je mjesto ambasadora plan za njega. 

„Potpuno sam posvećen poziciji na kojoj sam sad, a ljudi u mom resoru su prepoznali novu energiju“, poručio je Radulović. 

Prema njegovim riječima, uviđa napredak što se tiče jezika, s obzirom da se suočio sa tim izazovom.

„Odrastao sam u inostranstvu i godinama radio u Americi. Vratio sam se da pomognem zemlji u kojoj sam rođen. Na tom putu ništa me ne može spriječiti, pa ni jezička barijera“, zaključio je Radulović. 

Podsjetimo, šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović kazao je juče da će do krahja mjeseca biti poznati predlozi za ambasadore.

„To će biti i političke i vanpolitičke ličnosti“, kazao je Ivanović.

On je kazao da Zakon predviđa da 30 odsto šefova misija mogu biti politički imenovanja, koja ne dolaze iz reda karijernih diplomata.

Ivanović je najavio da će do kraja januara imati određeni broj predloga za popunu tih mjesta, političkih predloga i karijernih diplomata.

„S tim što je ta procedura interna i javnost o tome neće biti obaviještena do dobijanja agremana“, istakao je Ivanović.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA