Radovanić predvodi delegaciju URE u zvaničnoj posjeti danskom parlamentu

Na poziv Zelenih Danske delegacija URE predvođena generalnim sekretarom Miletom Radovanićem boravi u radnoj posjeti danskom parlamentu. Pored Radovanića, delagaciju još čine i odbornik URE u Skupštini opštine Ulcinj Nikola Hot, odbornik URE u Skupštini opštine Pljevlja Radivoje Vojinović, Sonja Mićanović ispred OO(opštinskog odbora) URA Nikšić i Milica Vidaković ispred podgoričke URE.

Radovanić je u razgovoru sa danskim parlamentarcima istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećena rješavanju svih problema koji se tiču EU agende, on je i napomenuo, da je Crna Gora za vrijeme Vlade Dritana Abazovića u kojoj je on bio generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, imala 100% usaglašenu vanjsku i bezbjednosnu politiku sa Evropskom unijom. Generalni sekretar URE je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog prijateljske podrške koju Danska i danski parlament pružaju Crnoj Gori za napore koje naša država ulaže na putu ka punopravnom članstvu. Pored posjete danskom parlamentu Radovanić će imati i sastanke sa rukovodstvom Zelenih i njihovim članovima odbora za vanjsku politiku.

Drugi članovi delegacije imaće priliku da posjete tri manja grada, u okolini Kopenhagena, gdje će sa odbornicima i predstavnicima lokalnih vlasti iz redova Zelenih razgovarati o zelenoj tranziciji, energiji, tretiranju otpada, deponija i otpadnih voda. Namjera je i da se članovi naših lokalnih odbora iz Ulcinja, Nikšića i Pljevalja upoznaju sa radom lokalnih samouprava u Danskoj, koje imaju ili su imale slične izazove sa kojima se susrijeću i ove tri naše opštine. Dakle, održivi turizam, industrijalizacija, energetska efikasnost, toplifikacija će takođe biti predmeti razgovora, a sve to sa ciljem da znanje i iskustva koje oni imaju prenesemo i na naše lokalne samouprave.

foto:URA

NIKŠIĆ PROGNOZA