Rađenović: Jovanović da podnese ostavku poslije sinoćnog debakla

Lider budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović kazao je da su se građani mogli uvjeriti prateći jučerašnje sjednice Skupštine opštine da je Budva dobila zamjenu DPS-u, a ne istinske promjene.

“Jučerašnje sjednice SO Budva su dokazale ono sto mi u URA Budva pričamo od početka političke i institucijalne krize koju su proizveli upravo odbornici većine u Budvi, a to je da su odbornice i odbornici većine iz redova bivšeg DF-a spremni na svaki vid trulog kompromisa kako bi ostali što duže na vlasti i sačuvali svoje fotelje. Naš jedan odbornik Ivan Ivanović ih je izveo na čistac i političke ostatke nekadašnjeg DF-a prvo podijelio u dva odbornička kluba a nakon toga smo najjasnije mogli vidjeti da se sve vrijeme u Budvi branila vlast a ne Milo Bozović. Upravo onima koji su se kleli u Mila Božovića nije trebalo puno da donesu odluku o njegovoj smjeni, samo da bi i dalje bili na vlasti”, saopštio je Rađenović.

Kako je naglasio, u jednom trenutku čuli smo i izjavu predsjednika SO Budva Nikole Jovanovića kako „objavljuje rat i blokade“ svim državnim organima ukoliko se uvede odbor povjerenika, a on bude smijenjen sa funkcije predsjednika.

“URA Budva poziva Nikolu Jovanovića nakon političkog debakla i poniženja koje je sinoć doživio na sjednicu kojom je sam predsjedavao da javno podnese ostavku na mjesto predsjendika SO Budva, kad već nije imao hrabrosti da skrati mandat SO Budva i bar svojim ličnim činom doprinese prijevremenim lokalnim izborima u Budvi koji su sad već izvjesni”, zaključio je Rađenović.

Foto: Građanski pokret URA

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA