„Politička stabilnost osnov za ekonomski razvoj i napredak zemlje“

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić razgovarao je danas sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom. Sastanak je održan u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, u sjedištu Demokratske Crne Gore.

“Tokom ovog sastanka, dvojica sagovornika razgovarala su o jačanju bilateralnih odnosa između Crne Gore i Grčke, sa posebnim osvrtom na ekonomske, kulturne i obrazovne aspekte”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bečić je, kako se navodi, izrazio je zahvalnost Grčkoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na njenom putu ka evropskim integracijama, dok je ambasador istakao važnost dalje saradnje dviju država u svim segmentima.

“On je naglasio važnost razrješenja političke krize u Crnoj Gori i značaj što bržeg formiranja nove Vlade, koja će biti usmjerena ka ostvarivanju evropskih ciljeva i jačanja partnersta sa evroatlanskim saveznicima”, dodaje se u saopštenju.

Bečič je takođe naglasio da, u srži naše demokratije stoji funkcionalni parlament, čija deblokada predstavlja kamen-temeljac svake snažne demokratije.

“U ovim izazovnim vremenima, mudrost i vizija zahtijevaju usklađivanje stavova ključnih političkih aktera, posebno kada je u pitanju usmjerenje buduće Vlade i vođenje Parlamenta. Da bi se premostile razlike, neophodno je pronaći zajednički jezik i most razumijevanja između političkih subjekata, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika PES-a, koji očigledno imaju razlike u pogledu karaktera buduće izvršne i zakonodavne vlasti”, zaključio je Bečić.

Ambasador Grčke podržao je težnje Crne Gore i istakao važnost stabilne i funkcionalne vlade za proces evropskih integracija. Obije strane saglasile su se da je politička stabilnost osnov za ekonomski razvoj i napredak.

“Ambasador Partsos je pohvalio doprinos gospodina Bečića jačanju veza između Crne Gore i Grčke tokom njegovog mandata kao predsjednika Skupštine. Izrazio je nadu da će se ovakva saradnja i posvećenost nastaviti i u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka, Bečić i ambasador Grčke složili su se da će nastaviti sa redovnim komunikacijama i radom na jačanju odnosa između dvije prijateljske države, s posebnim fokusom na evropske integracije.

“Ovaj susret potvrdio je snažne i trajne veze između Crne Gore i Grčke i želju za njihovim daljim produbljivanjem u korist obije države”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA