PES: URA pokušava da prećuti Abazovićevu ulogu u dodjeli koncesija Branu Mićunoviću

U paničnom reagovanju GP URA, kojim pokušavaju da relativizuju svoju odgovornost za bjekstva Sky zvijezda Radoja Zvicera i Ljuba Milovića za vrijeme dok su rukovodili bezbjednosnim sektorom i navodno se borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, jeste uočljiv pokušaj da prećute ulogu Dritana Abazovića i njegove partije u zajedničkim poslovima sa Branom Mićunovićem, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad PES.

“Međutim, da ne bude da im PES potura izmišljotine, o vezama GP URA i čovjeka koga su Sjedinjene Američke Države stavile na crnu listu, najbolje govore njihovi koalicioni partneri, sa kojima sada potpisuju i memorandume o zajedničkoj saradnji. Tako njihov sadašnji strateški partner otvoreno priča o konverzacijama funkcionera GP URA sa Branom Mićunovićem u hotelu “Splendid”, gdje se ugovarao reket od 150 hiljada eura za šverc cigareta”, saopštio je PES.

Zato, kažu, očekuju od GP URA da pozovu svog koalicionog partnera da objelodani sva saznanja tim povodom na osnovu audio zapisa, kojima je imao pristup.

“Međutim, dok čekamo da Nebojša Medojević objelodani dokaze u vezi optužbi na račun Abazovića, ono za šta ne trebaju dokazi jeste činjenica da je upravo “ruka pravde” nagradila Mićunovića dodjelom koncesije za priređivanje kazinskih igara na sreću, ovog puta u hotelu “Hilton”. Dok su drugima montirali afere, očigledno da su funkcioneri URA-e sa onima protiv kojih se deklarativno zalažu, razrađivali razne kombinacije zvanično i nezvanično u raznim hotelima”, zaključuju u PES-u.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA