PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je uz Pokreta Evropa sad PES.

“Kako je zakonski rok do 31. marta znači da je to učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri. Međutim, jasni su motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je politički apsolutno legitimno”, smatraju u PES-u.

Takođe, dodaju da, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala.

“Međutim, za sada niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou. Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici”, zaključili su u PES-u.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA