PES: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće Vlade

Zbog veoma neozbiljnog odnosa odlazeće Abazovićeve Vlade i opstrukcija opozicije, država će imati trošak zbog odlaganja popisa, ali mnogo manji od potencijalnog odlaganja zbog neuspješne realizacije, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Naime, kako su istakli, zbog najavljenog bojkota opozicije, Monstat se suočava sa problemom nedostatka dovoljnog broja popisivača, što dovodi u pitanje uspješnost realizacije ovog jako važnog pitanja.

“Takođe, zahtjevi za kontrolu opozicije ne trebaju biti sporni, kako se nikome ne bi dao alibi da se rezultati i kvalitet popisa dovode u pitanje, te da se kroz planirane sabotaže obesmišljava relevantnost podataka”, dodaju iz PES-a.

Kako navode, Abazovićeva Vlada prenebregava i činjenicu da u brojnim opštinama na čijem su čelu predsjednici popisnih komisija iz redova opozicije nema uslova za održavanje popisa, jer nema ni dovoljnog broja popisivača.

“Mada i trošak odlaganja je višestruko manji od iznosa koji Vlada troši za Abazovićeva službena putovanja. Da je odlazećem premijeru stalo do ozbiljnosti i racionalizacije trošenja novca građana, ne bi novu Vladu zbog sopstvene nesposobnosti dovodio u poziciju odlaganja popisa, dok posljednje dane svog mandata troši za obilazak evropskih metropola i to na račun građana”, zaključili su iz PES-a.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA