Perić: Apsurdna zasijedanja raspuštene Skupštine, ušli smo u seriju neustavnosti

U ovom trenutku mi smo ušli u čitavu seriju neustavnosti, kazao je predsjednik Građanskog pokreta Preokret Srđan Perić na televiziji 7 komentarišući aktuelna dešavanja na političkoj sceni.

„Vi sad imate apsurd da raspuštena Skupština zasijeda. Mi živimo u periodu kada samovolja parlamentarne većine dozvoljava apsolutno sve bez obzira kakve su ustavne norme“ kazao je Perić.

Komentarišući predstojeće vanredne izbore Perić smatra da je dobro da imamo što više političkih subjekata u igri jer se može vršiti veći pritisak na vlast, a ne da se odluke donose iz jednog centra moći.

Komentarišući pozitivan stav novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića prema inicijativi Otvoreni Balkan, Perić ističe da svaka inicijativa ima političku notu.

„Onaj ko pokreće tu inicijativu od nje ima najveću korist“ , smatra Perić i dodaje da tu inicijativu nismo pokrenuli mi.

Na pitanje šta je potrebno da se desi da bismo imali stabilne društveno političke prilike Perić smatra da mi kao građani moramo da tražimo od političara šta će i do kada konkretno uraditi i da ako ne ispune takva obećanja vrate mandat građanima.

Perić je kazao da će se građanskipokret Preokret zalagati za: siguran stan, siguran posao i siguran prostor.

„To znači da građani mogu doći do prvog stana kroz sistem javnog stanovanja, po određenim povoljnim i konkretnim uslovima“, zaključio je Perić.

Izvor: Portal Analitika/TV 7

NIKŠIĆ PROGNOZA