Pejović: Izborom VDT-a Skupština pokazala efikasnost i odgovornost

Današnjim imenovanjem Vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu, nakon višegodišnjeg v.d. stanja, aktuelni saziv Skupštine kompletirao je izbor funkcionera u crnogorskom pravosuđu, kazao je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović .

Izbor Milorada Markovića za VDT-a, kako ističe,  predstavlja kulminaciju odgovornog ponašanja i demokratskog procesa u kojem je trenutni saziv Skupštine još jednom pokazao svoju funkcionalnost i posvećenost evropskim integracijama.

“Izabrani nosioci pravosudnih funkcija će imati priliku da svojim aktivnim djelovanjem ispune očekivanja i ostvare rezultate u interesu svih građanki i građana Crne Gore. Nezavisnost u radu, nepristrasnost i transparentnost moraju biti ideje kojima će se voditi u svom radu”, ističe Pejović.

Nada se da će sada, nakon izbora VDT-a, naš pravosudni sistem početi da funkcioniše kao nepokolebljivi čuvar pravnog poretka naše zemlje.

“Neka ovo imenovanje uspostavi povjerenje u efikasnost našeg pravosuđa, podstičući društvo da se ujedini u potrazi za pravičnim pravnim sistemom”, zaključio je Pejović.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA