„Ovo je prilika da snažimo građanski duh i ubrzamo put ka EU“

Dan nezavisnosti je prilika da svi promišljamo kako da snažimo građanski duh društva i ubrzavamo naš put ka EU, uz usvajanje evropskih standarda i najboljih demokratskih praksi, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

„Danas je 17 godina od kako je Crna Gora na refendumu obnovila nezavisnost. Pored slavlja, ovo je i prilika da svi promišljamo kako da snažimo građanski duh društva i ubrzavamo naš put ka EU, uz usvajanje evropskih standarda i najboljih demokratskih praksi. Srećan dan nezavisnosti“, navodi se u saopštenju CGO. 

Podsjećamo i na rezultate CG Pulsa iz novembra 2022. kada smo pitali građane/ke kako bi glasali na referendumu o državno pravnom statusu Crne Gore i taj broj je, ističu iz CGO-a, veći nego 2006, ali opominje i na posljedice podjela kojima su doprinijeli neodgovorni donosioci odluka iz različitih struktura.

„Želimo da vjerujemo da su neke lekcije naučene, a posebno ona da bi država i njena održivost trebalo da budu izvan svih partijskih i partikularnih interesa i kombinacija. Centar za građansko obrazovanje (CGO) će se nastaviti da se bori za Crnu Goru koja ima demokratsko društvo odgovornih građana i građanki“,navodi se u saopštenju.

Srećan dan nezavisnosti, zaključili su iz CGO. 

NIKŠIĆ PROGNOZA