Osmani: Očekujem intenzivniju saradnju Crne Gore i Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani očekuje da će saradnja s Crnom Gorom biti još bolja u narednom periodu. Vjeruje da će to osigurati investicije u infrastrukturu i unaprijediti povezanost između zemalja, posebno kada je riječ o turizmu, ekonomiji i kulturnoj razmjeni.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani vjeruje da će se već odlična saradnja koju ta zemlja ima sa Crnom Gorom produbiti u godinama koje dolaze.

S predsjednikom Milatovićem će se, kako kaže, vrlo brzo opet sresti. Ističe i da nema otvorenih pitanja između Kosova i Crne Gore.

„Ne vidim otvorena pitanja već vidim mnogo potencijala koji će unaprijediti naše odnose, bilo da je riječ o međuljudskoj ili poslovnoj saradnji, a što će dodatno unaprijediti i osigurati investicije u infrastrukturu i povezanost između dvije zemlje“, kazala je Osmani.

To je od izuzetne važnosti. Naglašava i važnost Sporazuma o uspostavljanju vazdušnogkoridora između Crne Gore i Kosova. Kako kaže, to će otvoriti vrata većoj komunikaciji i povezanosti naših zemalja.

Ovo je primjer kako treba da se radi, jer ćemo na taj način dodatno približitinaše zemlje. To nam takođe pruža veće mogućnosti za saradnju u oblasti turizma, privrede, obrazovanja, kulturne razmjene. To je od velikog značaja i za albansku zajednicu u Crnoj Gori”.

Osmani u budućoj vladi vidi upravo i pripadnike albanske zajednice, jer kako ističe, ne samo zbog toga što su imali ključnu ulogu u procesu sticanja nezavisnosti i doprinosa evroatlantskom putu naše zemlje, već i zbog njihovog profesionalizma kao i želje da Crnu Goru vide u porodici evropskih zemalja.

Izvor: RTCG

Foto: Gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA