„Okosnica smo Vlade koja je uradila više za šest mjeseci, nego druge za šest godina“

Devet je godina je od formiranja Demokratske Crne Gore.

“U skoro deceniji za nama, ni u jednom trenutku nismo odustali od svojh ideja i ideala. Tog 19. aprila 2015. godine, ponudili smo jednu novu politiku, novi pristup politici i alternativu nacionalističkim politikama, mržnji i podjelama. Vjerovali smo i dokazali da se politika može i mora voditi časno, odvažno, čisto, iskreno, ali i plemenito i hrabro. Dokazujemo da ideologija nije mrtva, a naša je ideologija građanska, slobodna, evropska, moderna, progresivna i demokratska Crna Gora, Crna Gora svih nas i Crna Gora u evropskoj porodici naroda. Naša ideja pobjeda, a ne podjela, aktuelna je kao nikada prije”, navode iz ove partije.

Tom idejom su, tvrde, srušili autokratski režim, donijeli slobodu Crnoj Gori, ostvarili dugo sanjani san, odužili se svima koji 30. avgust nisu dočekali.

“Ispisali smo najljepše strane crnogorske istorije. Na nebu iznad naše domovine, po prvi put je te 2020. godine zasijala zvijezda demokratije. Pred nama je bio težak put, trnovit i zasut konstantnim preprekama, ali kao i 2015, tako i tada i sada, od svojih principa ni pedalj ne odstupamo, jer samo na taj način, časno i pošteno ćemo ostvariti ono što smo zacrtali”, ističu Demokrate.

Zatim su dodali,

“Nastavili smo da oslobađamo Crnu Goru, opštinu po opštinu,  malo po malo i konačno počeli da dišemo demokratiju. Udarili smo na sve kriminalne grupe, povećali plate, penzije, majkama vratili naknade, djeci  obezbijedili dječije dodatke i besplatne udžbenike, zaštititili sve vjerske zajednice, povećali naknade za novorođenčad. Sada, u 44. Vladi radimo sve kako bi kriminal i korupcija bili samo ružna prošlost. Svakodnevno svjedočimo hapšenjima i procesuiranjima, a Crna Gora nikad nije bila bliža Evropskoj uniji. Okosnica smo Vlade koja je uradila više za 6 mjeseci, nego druge za 6 godina! Tim putem nastavljamo, jer riječ datu građanima ne zaboravljamo”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA