Nimanbegu – Reinke: Spremnost za podršku i nastavak dalje zajedničke saradnje

Predsjednik Nove Demokratske Snage FORCA Genci Nimanbegu sastao se danas sa Nj.E. ambasadorkom SAD Judy Reising Reinke, tokom njene posjete Ulcinju. Predsjednik Nimanbegu je u veoma otvorenom i prijateljskom susretu informisao Ambasadorku Reinke o prioritetima koje ima FORCA kao politički subjekt u narednom periodu.

Ostvarenje nacionalnih i građanskih prava Albanaca u Crnoj Gori, perspektive razvoja Ulcinja, saradnja sa drugim političkim subjektima su takođe bile tema ovog razgovora.

Nimanbegu je posebno istakao nedostatke koje uzrokuje centralizacija pojednih sektora u CG i to posebno u djelu planiranja prostora, nadležnosti lokalnih samouprava a koja utiče i na zdravstvo, školstvo i finansije lokalnih samouprava.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti dalje saradnje posebno u djelu stvaranja mogućnosti koje bi omogućile diversifikaciju ekonomije koja bi imala krajnji cilj da mladi imaju veće mogućnosti zapošljavanja. Ambasadorka Reinke se zahvalila sagovornicima na informacijama koje su pružili o opštini Ulcinj i izrazila spremnost za podršku i nastavak dalje zajedničke saradnje. Sastanku su učestvovali i gdin Ilir Čapuni, poslanik i Arbin Čaprići, sekretar za Ekonomiju Opštine Ulcinj koji su i potpredsjednici Force.

Foto: FORCA

NIKŠIĆ PROGNOZA