Nikolić: Mandić nastavio sjednicu bez obavještenja i prisustva poslanika

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da se danas dogodio skandal u Skupštini, odnosno da je predsjednik parlamenta Andrija Mandić bez prisustva poslanika „konspirativno nastavio“ sjednicu Skupštine.

Nikolić je na mreži Iks napisao da pritom nije bilo obavještenja na sajtu te institucije niti su, kako je dodao, poslanici informisani o nastavku rada SMS-om ili imejlom.

„Istovremeno ignorišući i dobru praksu da se nastavak skupštinskog rada dogovara na sjednici Kolegijuma, Mandić je izveo pokaznu vježbu kako će raditi nova većina. Još jedna sramota za ugled Parlamenta“, naveo je Nikolić na društvenoj mreži „X“.

Nikolić je objavio i video koji je objavila i Skupština Crne Gore u kojem je Mandić konstatovao ostavke premijera i ministara na poslaničke funkcije.

„Kolege poslanici, nastavljemo prvu sjednicu drugog redovnog jesenjeg zasjedanja u 2023. godini. Obavještavam vas da su Milojko Spajić, Anđela Jakšić Stojanović, Filip Radulović, dr Vojislav Šimun, Naida Nišić, Maida Gorčević, Filip Ivanović, Andrej Milović, Mirko Đukić, Srđan Pavićević, Vladimir Martinović, Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Dragan Krapović, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković i Nik Đeljošaj podnijeli ostavke na poslaničku funkciju zbog nespojivosti funkcija. Saglasno Poslovniku Skupštine, objavljujem da Skupština konstatuje ostavke, čime im prestaje mandat poslanika, o čemu ćemo obavijestiti Državnu izbornu komisiju, radi postupka popune upražnjenih poslaničkih mjesta. Sada dajem pauzu, da bi se Državna izborna komisija sastala i podnijela Skupštini izvještaje o popuni upražnjenih mjesta, kako bi Skupština u punom sastavu nastavila rad“, rekao je Mandić u videu.

Foto: Screenshot DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA