Nenezić: Odbornici opozicije sa pojedinim predstavnicima vlasti bojkotovali sjednicu

Danas smo imali priliku da svjedočimo da je, uprkos ranije najavljenom učešću, sjednica Skupštine opštine Bar posvećena pitanju koje je zavrijedilo pažnju građana Bara, a radi se o Odluci Odbora direktora “Barske plovidbe” kojom se planira kupovina feribota AF Frančeska, prekinuta jer nije bilo kvoruma za rad, saopštio je predsjednik Skupštine opštine (SO) Bar Branislav Nenezić. 

Kako je kazao, iako su pojedini opozicioni odbornici gorljivo i snažno podržavali potrebu da se o navedenoj temi raspravlja u lokalnom parlamentu nijesu pokazali dovoljno respekta prema građanima, iako su se reklamirali saopštenjima na datu temu prethodnih dana, i prosto se nisu pojavili.

“Izgleda da tema koja se tiče svih građana Bara nije dovoljno inspirativna i da se očigledno radi o tome da su određene strukture moći disciplinovale zajapurene opozicione odbornike. Sada je na građanima Bara da uvide da lokalna opozicija samo retorički podržava inicijative u interesu svih građana i nastoji da ih pretvori u političke poene i da izgleda neko ima taster putem koga se gasi nivo njihove pravdoljubivosti i borbe za interese građana Bara” ocijenio je on.

Takođe, podsjeća, Odluka o sazivanju 10. sjednice na kojoj će se raspravljati o Odluci Odbora direktora “Barske plovidbe” kojom se planira kupovina feribota AF Frančeska je usvojena jednoglasno glasovima odbornika opozicija i vlasti.

“Pojedini odbornici koji čine vladajuću većinu, s druge strane, moraju da shvate da su dužni da svoju odborničku funkciju obavljaju u interesu građana Bara i da moraju ozbiljno shvatiti sve obaveze koje proističu iz ovog zvanja”, zaključio je Nnenezić.

foto:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA