„Naša politika na lokalnom i državnom nivou danas je prijeko potrebna“

Opštinski odbor DPS Zeta juče je održao događaj u sklopu kampanje za unutarpartijske izbore u toj partiji, na kojem se okupljenom članstvu obratio i potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković. On je tom prilikom govorio o samim unutarstranačkim izborima u DPS-u, za koje kaže da predstavljaju krunu reformskog procesa partije, ali i nov model demokratskog djelovanja u Crnoj Gori.

Na tribini je u svojstvu kandidata za predsjednika Opštinskog odbora DPS Zeta govorio Dragan Marović, koji je ukazao na svoj dugogodišnji angažman u DPS-u, čiji je član još od 1997. godine.

“Način na koji smo izabrali rukovodstvo partije na centralnom i kako to radimo na lokalnom nivou i opštinskim organizacijama vraća povjerenje našim članovima da odlučuju o procesima u okviru naše partije. Upravo je članstvo partije faktor odlučivanja koji imenuje svakog na ono mjesto koje zaslužuje u partiji”, kazao je Marović.

To što je ukupno četiri kandidata za čelo partije u Zeti, on smatra prednošću partije u toj opštini i demokratskim iskorakom koji je napravljen.

“Kako god ovaj proces da se završi, radićemo još bolje i sinhronizovanije na dobrobit partije, kako bismo je vratili na mjesto odlučivanja a sve u cilju ostvarivanja interesa naše lokalne zajednice i naše države”, kazao je Marović.

Rekao je da mu je jedan od motiva za kandidaturu nefunkcionalnost lokalne uprave. Marović je kazo da želi da zajedno sa svim ostalim članovima partije utiče ne bi li u što skorijem periodu došlo do promjena kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

“DPS će se vratiti na mjesto odlučivanja i ponovo kreirati politiku i stvarati perspektivu za naše potomstvo”, rekao je Marović.

Članstvu partije obratio se i Miroslav Boljević, ujedno i najmlađi kandidat za predsjednika Opštinskog odbora DPS Zeta, koji je saopštio da partija kojoj pripada, u svim godinama dok je aktivno vršila vlast, bavila se konkretnim stvarima, rješavanjem problema i radom za veći i bolji kvalitet života građana.

Foto: DPS Zeta

“Dok se naša tadašnja opozicija bavila trivijalnim stvarima, DPS je izgrađivala Zetu. Upravo u vrijeme naše vlasti Zeta je dobila najveći vrtić u Crnoj Gori u tom momentu, srednju školu, ogroman broj kilometara magistralnih puteve, vodovodne mreže i mnogih drugih investicija”, rekao je Boljević.

On je kazao da značaj i potreba za politikom DPS-a na lokalnom i državnom nivou je danas prijeka potreba. Danas nema glasača naših političkih oponenata koji duboko u sebi ne vjeruje da nema napretka države bez DPS-a.

Na jučerašnjem događaju govorio je i Dušan Radonjić koji je takođe kandidat za predsjednika Opštinskog odbora DPS Zeta i koji se na početku svog izlaganja, a nakon pozdravnog govora, osvrnuo na učinke i rezultate vlasti DPS u ovoj opštini u prethodnom periodu.

On je istakao da smo Zetu preuzeli kao nešto više od centralne mjesne zajednice davne 2006. godine, a političkim konkurentima predali kao punopravnu i uvaženu opštinu u čiju infrastrukturu i dobrobit smo uložili preko 70 miliona eura za 15 godina.

Foto: DPS Zeta

“Najgori pojavni oblik aktuelne vladajuće elite živi svoje političko vrijeme upravo u Zeti, gdje su pojedinci kojima su najveći dometi kilometrima ispod sadašnjeg nivoa, dobili mogućnost da svoje neznanje, nestručnost i primitivizam pokažu cijeloj Crnoj Gori pa i šire, da svojim nečinjenjem vrate stvari nekoliko godina ako ne i decenija unazad i dovedu nas u situaciju da smo zadovoljni ako se nakon pojavljivanja u medijima ne izblamiraju do mjere da je i nas sramota i njih. I da budemo zadovoljni ako zakrpe rupe i isprazne kontejnere i ako struja ne nestaje svaki drugi dan po nekoliko sati”, rekao je Radonjić, dodajući da je upravo to jedan od ključnih razloga njegove kandidature.

“Siguran sam da dijelite osjećaj srama sa mnom koji su nam nametnuli trenutni zetski vlastodršci i siguran sam da se nećete pomiriti sa tom slikom koja se iz Zete danas šalje jer znate da to nije ona prava poštena, vrijedna i čestita Zeta i Zećani na koje svi treba da budemo ponosni”, zaključio je Dušan Radonjić.

Kao jedina kandidatkinja za predsjednicu DPS Zeta okupljenom članstvu predstavila se Dragica Dobrović, koja je konstatovala da je brojno prisutvo članova na sinoćnjoj tribini pokazatelj da DPS u Zeti živi bez obzira što nije na vlasti.

Foto: DPS Zeta

“Naš cilj nije vlast u Zeti radi vlasti i privilegije, već radi napretka i razvoja naše lijepe Zete. Prethodna godina je pokazala kako izgleda Zeta kada DPS nije na vlasti… Nefunkcionalna, nedefinisanih granica, zatrpana smećem. Svima je već jasno da sve dobro što je urađeno u Zeti uradila je naša partija. Očigledno da naša politička konkurencija u Zeti nema sposobnosti da pravi dobre rezultate, što je već postalo jasno i onim našim sugrađanima koji su im dali povjerenje. Jednostavno nemaju kapaciteta da se bave tim poslom”, istakla je Dobrović.

Saopštila je da, ukoliko dobije povjerenje i postane predsjednica lokalnog odbora partije u Zeti, da će biti posvećena i usmjerena ka ostvarivanju cilja – vraćanju povjerenja simpatizera partije u DPS.

“Upravo neposrednim razgovorima sa građankama i građanima Zete treba dodatno da širimo ideje DPS, ali i istovremeno da rješavamo mnoga pitanja i probleme sa kojima se oni svakodnevno suočavaju. Svi zajedno ćemo uspjeti da povratimo staru snagu DPS u Zeti”, zaključila je Dobrović.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA