Muratović SDP-u: Ne rušite mostove i ne bacajte pod noge svoju tradiciju i dostojanstvo

Ako SDP nastavi da bježi od realnosti i zamagljuje svoj pogled na zbilju u kojoj bitiše, ne da neće u skorije vrijeme povratiti parlamentarni status, nego će zauvijek ostati zarobljen u političkoj prošlosti Crne Gore. To smatra Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

– Iz sopstvenog iskustva ukazujemo da samo objektivnim sagledavanjem svog rada i djelovanja, preuzimanjem odgovornosti i za sopstvene greške, ali i istinskom željom da se bude još bolji, i SDP će biti bitan i relevantan politički činilac neophodan u mozaiku borbe za očuvanje nacionalnih interesa i zalaganja za bolju budućnost naše države. Ne želimo se baviti vašim potezima i političkim odlukama u prethodnom periodu niti ukazivati na manjkavosti istih, jer upravo su postignuti rezultati i ocjena koju su vam crnogorski birači udijelili na prošlim vanrednim parlamentarnim izborima ogledalo vašeg rada – poručio je Muratović.

Dodaje da ipak, cijeneći važnost društveno-političkog trenutka u kojem živimo, iskušenja koja su Crnu Goru zadesila od 30. avgusta 2020. godine i daljih izazova koji su pred njom ali i svima nama, žele da  poruče samo jedno – „svoju tradiciju, ugled i dostojanstvo ne bacajte pod noge i ne rušite mostove, ako ni zbog čega drugog onda makar zbog očuvanja jezgra suverenističkog bloka i činjenice da smo našoj Crnoj Gori danas potrebniji više nego ikad“.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA