Odbornici Demokrata u Baru: Ko o čemu, DPS o uništenju

Kolika je nervoza, panika i frustracija u barskom DPS-u, izazvana velikim padom podrške na lokalnom nivou ali i dešavanjima na državnom odnosno hapšenjima partijskih vedeta Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, pokazuje činjenjica da već dva dana bez prestanka trube i pišu o odbornicima barskih Demokrata, poručuju iz barskog odbora Demokratske Crne Gore (DCG)  u reagovanju na navode odbornice DPS-a Andree Marstjepović.

“I moramo priznati, malo postaju dosadnjikavi ne samo građanima Bara, već i nama koji imamo uvijek političke kondicije da sa barskim ogrankom ove “skaj partije” razmijenimo argumente. Znajući da uvažena odbornica Marstjepović samo pozajmljuje potpis i lijepu sliku na poslednja dva saopštenja, sa njom se ni jednim slovom nećemo baviti. Ali ćemo se zato baviti njenom poniženom “sky partijom” i šefovima koji se ovih dana na proljećnih i vrlo ugodnih 20 stepeni preznojavaju očekujući najgore, hapšenja i procesuiranja, a koji su pored toga što su od države napravili kriminalni kartel, barsku privredu opustošili i rasprodali, a sebi nemilice napunili džepove”, navodi se u reagovanju odbornika Demokrata u SO Bar.

Nego, kako kažu, da krenemo redom.

“Jer ko o čemu, DPS o uništenju. Prvo i osnovno, o uništenju, iz poštovanja prema svim onim radnicima Bar bilja, pogona Košute, Rumijatransa, Bar tranzita, Izbora, Prekookeanske plovidbe, ZIB-a, PUT-a, Primorke, Agroeksporta, Centrojadrana, vi iz DPS-a nikako ne bi trebali da govorite i pišete”, navele su barske Demokrate.

Navode da posljedice “uništenja ovih privrednih giganata vide se i danas”.

“Svježe privatizacije koje su vaše Vlade sprovodile unazad deceniju, teret su svim novim vladama, pa smo tako mogli baš juče da pročitamo da je “Port of Adria” na kraju prošle godine ostvario akumulirani gubitak od čak 37,6 miliona eura, dok je od privatizacije do sada broj radnika u kompaniji smanjen sa 580 na 290, a prošle godine morali su štrajkom da se izbore za minimalno povećanje zarada. Ovo preduzeće koje je bilo srce Luke Bar, vaša Vlada prodala je 2014. godine za 8 miliona eura. U korist svijetle budućnosti građana Bara, očigledno. Da vam građani tada nisu stavili rampu, prodali bi i ostatak Luke, pa bi sada mogli komotno da se vratimo u brda i šume, baš tamo gdje vas sada sve vidi vaš veliki partijski vođa i guru Milo Đukanović“, dodaju odbornici Demokrata.

Drugo, prema njihovim riječima, uporno pominjete prostorne planove, a da imate, kako kažu, “bar malo obraza, preskočili bi za vas tu jako neprijatnu temu”.

“Još od donošenja PPCG 2008. godine stvorena je mogućnost za detaljnu razradu, a potom kroz važeći Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata 2017. godine (član 218.), kao i kroz PPPNOP, koji čak sadrži i Detaljnu razradu Privredna zona Bar iz 2018. godine stvorene su sve pretpostavke za izdavanje UTU-a za izgradnju terminala za tečni gas. Drugim riječima, pretpostavke za sve ono čemu se danas vi navodno protivite stvorili ste upravo vi donošenjem planske dokumentacije prije 2020. godine”, naglasile su Demokrate.

Dakle, kako dodaju, “sami ste sebe uhvatili za rep”.

“Treće, o Crmnici tek nemate prava da govorite. Zbog vas i vašeg djelovanja Crmnica je postala ‘slijepo crijevo’ barske opštine. I to Crmničani znaju i to Crmničani vide. Do 2020. ste se “vadili” na ekonomsku krizu, a poslije toga na Nacionalne parkove. A sada ste se sjetili da Crmnicu štitite od “najezde” autoputeva. Crmničanima stojimo na raspolaganju, ali vama ispostavljati račune o našim aktivnostima i nastojanjima da Crmnica bude bolje i ljepše mjesto za život sigurno nećemo. Za razliku od vas, mi smo dobrodošli u svakom selu, domaćinstvu ili svetinji crmničkoga kraja i to vaše blijedo piskaranje ne može i neće pokvariti”, navele su Demokrate.

Četvrto i poslednje, a tiče se, kažu, “toga što ćete vi ili što nećete dozvoliti.”

“Koliko ste principijelni i jaki u odbrani vašeg odbora i lokalnog lidera mogli smo vidjeti prije samo par mjeseci kada su vas iz partijske centrale počistili i toliko ponizili da je čak i nama, vašim političkim oponentima bilo neprijatno, a što ne reći i žao. Međutim, kada bolje razmislimo, šta očekivati (osim poniženja) od odbora kojem je po koalicionom sporazumu kako vidimo pripalo friziranje trave na stadionu i hvatanje pasa lutalica. E za to se u Baru jedino i pitate. Jak i principijelan odbor nema šta”, zaključuju odbornici DCG u SO Bar.

Foto: Demokrate Bar

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA