„Sezona bi mogla da nadmaši prošlogodišnju“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i veliki broj lokalnih turističkih organizacija sa primorja, ali i sjevera Crne Gore predstavili su se na sajmu „Sarajevo Travel Fest“. Svoju bogatu turističku ponudu je, između ostalih, prezentovala i Turistička organizacija Budve.

“Budva svake godine nastupa na Sajmu turizma u Sarajevu, jer nam sa ovog tržišta tradicionalno dolaze naši dragi gosti, kao i iz cijelog regiona. Opšte je poznato da imamo veliki broj noćenja iz Bosne i Hercegovine, ali bih htjela napomenuti da imamo preko 40.000 dolazaka turista sa ove teritorije tokom sezone” kazala je predstavnica TO Budva Helena Vujović.

Osim mogućnosti da direktno odgovore potencijalnim gostima na pitanja o predstojećoj sezoni, situaciji u predsezoni, ponudi hotelskog i privatnog smještaja, Sajam je bio prilika da se svim posjetiocima predstavi jedna od najomiljenijih i najveselijih manifestacija u Budvi, Međunarodni budvanski karneval.

“Međunarodni budvanski karneval se odvija od 27. aprila do 2. maja, Velika karnevalska povorka održaće se 1. maja. Imamo preko 50 prijavljenih karnevalskih grupa, na hiljade učesnika i preko 20 svirki o kojim se više možete informisati putem naših društvenih mreža i na sajtu budva.travel,” dodala je Vujović.

Ovogodišnji Karneval se odvija pod sloganom „Zajedno“!, a NVO „Feštađuni“ kao osnivači Karnevala i Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori, očekuju da u skladu sa uloženim dvadesetogodišnjim trudom, radom i entuzijazmom, ovogodišnji Karneval u Budvi bude najbolji i najposjećeniji do sada.

Tome će doprinijeti i bogat program koji je počeo juče autentičnim budvanskim Abrumom, tokom kojeg su maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozvali građane i posjetioce Rafailovića, Pržna, Svetog Stefana i Petrovca na Karneval. Program se nastavlja danas Dječjim karnevalom (Mala karnevalska povorka), kada će preko 1.500 maskiranih mališana prošetati svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega će na trgu ispred Starog grada uslijediti predstavljanje grupa i veseli dječji program.

„TO Budva poziva sve zainteresovane da nas prate putem društvenih mreža, da prate naša dešavanja i da posjete Budvu, ali i ostale gradove u Crnoj Gori. Vjerujemo da će ovo biti sezona koja će nadmašiti onu prethodnu . Mi očekujemo veliki broj posjetilaca iz država regiona, ali i iz inostranstva,” poručila je predstavnica TO Budva, Helena Vujović.

Foto: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA