Muratović: Kopija nikad ne može biti original

Na debati u susret lokalnim izborima 2021. godine najavio sam da će okosnicu budućeg razvoja kulture u našem gradu predstavljati institucije čiji je osnivač Opština. Kao što znate, došlo je do smjene vlasti i od svega toga nije bilo ništa. Uništili su ono što se godinama vrijedno stvaralo, a u gradu heroju koji je podignut na vrijednostima antifašizma pokušavaju rehabilitovati četničku ideologiju i devastirati sve što ima prizvuk građansko, da ne kažem crnogorsko, poručio je član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović.

„Uglavnom, rekoše lokalni vlastodršci da im je „palo na pamet“ da Nikšić kandiduju za Evropsku prijestonicu kulture. Dragi moji PLAGIJATORI, to je bilo u predizbornom programu koalicije „Evropski tim za Nikšić“ koji je napisan prije dvije i po godine! Naravno, kada vas optužimo za plagijat, mi priložimo i dokazni materijal, jer se za razliku od vas ne bavimo populizmom i demagogijom, a još manje lažima, to je ipak vaša specijalnost.

Dobro je da ste u nedostatku sopstvenih ideja počeli kopirati, da ne kažem krasti, naše ideje, ali vjerujte da treba kapaciteta da se one sprovedu u djelo. Da ste imali kapaciteta, do sad bi, osim Doma za stare, završili i rekonstrukcije Dvorca kralja Nikole, pa i zapadne tribine Gradskog stadiona, ali nemate kad od uzaludne šetnje po regionu i susreta sa vašim šefovima kako biste dobili instrukcije za Popis koji će se MOŽDA održati naredne godine“, naveo je Muratović.

Dok, kako je kazao, pokušavaju kopirati njihove stare ideje, „mi uveliko pripremamo razvojni plan za Nikšić u periodu 2025-2029. godine, i dalje.“

„Svjesni smo da vam nikad razvoj Nikšića i nije bio u prvom planu, a šta jeste može se zaključiti iz više nego sumnjivih dilova đe sijalice za javnu rasvjetu plaćamo po 882 eura (ukupno TAJNO zaduženje 9,5 miliona eura), igrališta po 70.000 eura, službene automobile po 63.000 eura, a rashode za ugovore o djelu, putovanja i reprezentaciju dva mjeseca prije kraja godine povećavate za ukupno 400.000 eura.

Svoje poslušnike „vozajte“ kako želite, ali časni građani Nikšića će vas na prvim sljedećim izborima kazniti za ovo bahaćenje“, zaključio je Muratović.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA