„Da li će se organizovati auto-kolone sa zahtjevom da Lekić zadrži otpremninu“

Član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović upitao je da li se planira organizacija auto-kolone kako bi se omogućilo nedavno smijenjenom direktoru Rudnika uglja Pljevlja Milanu Lekiću da zadrži otpremninu iako je, kaže, nezakonito postavljen.

„Imajući u vidu da je Milan Lekić, nakon što je napustio poziciju direktora Vodovoda Pljevlja uzeo otpremninu u nivou 8.000 eura, koju nije vratio kada je UO i menadžment Rudnika na čelu sa Demokratom Dušanom Janjuševićem, prekršio zakon i Lekića po političkoj liniji, bez konkursa postavio na poziciju direktora RU Pljevlja, na kojoj je primao oko 4.000 eura mjesečno, nameću se razna pitanja: Da li se planira organizacija auto-kolone kako bi se omogućilo Lekiću da zadrži otpremninu iako je, nezakonito postavljen, samo na bazi osnovnih primanja, dakle plate, dobio preko 100 hiljada eura za dvije godine“, pitao je Muratović.

Pita se i da li će jedan od zahtjeva auto-kolona biti i da se Milan Lekić zadrži na trenutnoj poziciji u Rudniku na kojoj, prema riječima Muratovića, prima preko 3.000 eura, iako je preko 100 hiljada eura na osnovu mjesečnih primanja već nezakonito dobio.

„Da li je činjenica da Lekić prima platu u visini 4 prosječne zarade u Crnoj Gori, ima veze sa tim što Odbor direktora RU strahuje od kletvi vladike SPC, koji je pokušao da kadrira u energetskom sektoru, te one koji su smijenili nezakonito postavljenog Lekića, opomenuo da su krenuli ‘đavoljim putem'“, pita Muratović.

Zanima ga i ko će, kako je kazao, da odgovara za to što je Milan Lekić nezakonito već uzeo preko 100 hiljada eura, iako mu nije pripadalo.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA